Terug naar start.

Toelichting Pageflip.

(o.a. het hele herinneringsboek uit 1985 onder "historisch materiaal....Spaarne 100 jr")

Een "pageflip" is een toepassing waarbij men a.h.w. door een boek of brochure bladert door op de hoekpunten te klikken en zonodig (met de muis op pc) te slepen. De pagina wordt dan omgeslagen. Dit kan ook met de knopjes onderaan.

Elke pagina kan worden ingezoomd tot een goed leesbaar niveau. Ingezoomde onderdelen kunnen ook worden verschoven om het beeld op de gewenste positie te krijgen. Beeld te klein? Klik dan op het knopje "full screen" (knopje uiterst rechts onder in knoppenbalk). Maar blader eerst naar de gewenste pagina voordat u kiest voor "full screen". M.b.v. het knopje "thumbnails" worden boven aan de pagina alle pagina's klein (als thumbnails) weergegeven. Hiermee kan snel door de inhoud geschoven worden. Dubbelklik op een thumbnail brengt de bezoeker rechtstreeks naar de betrokken pagina.

Medio 2017 zijn de op deze website gebruikte pageflips vervangen, waardoor deze nu ook zichtbaar zijn op portable media. Hoewel op portable media de optie "full screen" niet mogelijk is kan op een pagina uiteraard wel worden ingezoomd met het daarvoor beschikbare knopje op de knoppenbalk.