Toelichting navigatie -terug naar start

Voor velen misschien overbodig, maar voor anderen misschien toch nuttig.

In 2017 is de navigatietechniek aangepast voor Ipad en smartphone. Eerst dient een keus te worden gemaakt uit een van de categorie├źn in de horizontale menubalk meteen onder het headerplaatje. Om verder te gaan heeft elke categorie heeft zijn eigen submenu, dat verborgen zit achter het menu-icoontje in het headerplaatje links van het roeiblad. Zodra hierop wordt geklikt wordt het bijbehorende submenu beeldschermvullend zichtbaar.

In dit uitklapmenu zijn weer alle (hoofd)categorie├źn zichtbaar, maar alleen aan de eerder gekozen hoofdcategorie hangt een uitgebreid submenu. Zolang daar rechts naast een menu-item een rechter pijl zichtbaar is, betekent dit dat daar weer onderdelen (submenu-items) onder zitten. Na klikken op zo'n menu-item klapt het menu rechtsom en worden alleen de submenu-items zichtbaar. Zo kan diep worden afgedaald in de menustructuur zonder dat dit steeds meer ruimte in beslag gaat nemen.

 

Als u diep in de menu-structuur bent afgedaald en "terug" wilt gaan, dus enkele niveaus hoger, dient u steeds op het bovenste menu-item (nu met een naar links gericht pijltje aan de linkerkant) te klikken; net zolang tot u weer op het gewenste niveau bent aangekomen. In sommige gevallen kan het sneller zijn om het menu meteen te sluiten (kruis rechtsboven) en opnieuw te beginnen.

Aanvullend op de techniek zoals hier links beschreven zijn op elke pagina ook wat extra hyperlinks aangebracht; zoals in de kolom rechts weer extra links naar de onderdelen van het startmenu.